Ako konateľ pôsobím v Nitrianskej realitnej kancelárii už od roku 2018 a jej akvizíciu považujem za jednu z kľúčových strategických investícií. Aj keď som do riadenia firmy zo začiatku výrazne nezasahoval, absencia procesov a zvýšenie rastového potenciálu si vyžiadalo niekoľko zásadných zmien. Do modernizácie spoločnosti sme sa pustili začiatkom roka 2020, kedy sme sa stali jej výlučnými vlastníkmi. Na toto obdobie si pamätám veľmi dobre. Prevziať vedenie kancelárie s viac než 11 ročnou históriou pre nás bolo veľkou podnikateľskou výzvou. My sme sa však nezľakli a plní motivácie sme prevzali zodpovednosť za budovanie a rozvoj značky, ako aj zlepšovanie jej trhovej pozície a zvyšovanie pridanej hodnoty.

60 konkurentov v Nitre a okolí

Poskytovať služby v segmente s tak vysokou konkurenciou, aká vládne na nitrianskom realitnom trhu, nie je pre nikoho jednoduché. Preto pre nás bolo v začiatkoch akvizície kancelárie dôležité jasne definovať a pomenovať naše konkurenčné výhody. Zo svojej pozície dnes, si dovolím tvrdiť, že sú to jednoznačne ľudia, ktorí rozumejú svojej práci a robia ju viac než dobre. Či už ide o našich šikovných maklérov, právničku alebo asistentku, vždy viem, že sa na každého z nich dokážem 100% spoľahnúť. Aj preto vnímam našu realitnú kanceláriu ako stabilnú spoločnosť so silným potenciálom rastu. Rok 2020 bol pre nás najmä rokom stability, no nevyhli sme sa ani mnohým významným zmenám. Potrebovali sme sa „prestaviť“ a zaviesť do firmy viaceré procesy, ktorých implementácia nebola vždy jednoduchá. Vplyv niektorých zmien vidíte okamžite, no vplyv iných až o pár rokov. Najväčšou transformáciou však prešla kancelária práve teraz, v roku 2021. Zmenili sme totiž nielen firemné priestory, ale aj webovú stránku, informačný systém a kompletne sme redefinovali víziu, poslanie a hodnoty značky. Za dôležitý míľnik považujem aj nadviazanie spolupráce s brandingovou agentúrou GALTON Brands, s pomocou ktorej sme pripravili komunikačnú stratégiu pre rok 2022 a navrhli nové logo i vizuálnu identitu značky, ktorá po 14 rokoch nahradí notoricky známu siluetu hradu. Jej celý rozsah vám predstavíme už čoskoro.

„Náš medziročný nárast tržieb oproti roku 2020 je skoro 45%. Oproti roku 2018 to bol skoro 160% nárast.“

Nové priestory na ulici Riečna 1, Nitra.

Dynamická situácia na realitnom trhu

Aktuálnu situáciu na trhu s nehnuteľnosťami v nitrianskom regióne sa v tomto okamihu nebojím označiť za extrémnu. Za posledné dva roky pozorujeme zvýšený dopyt po nehnuteľnostiach, ktorý zákonite vplýva aj na výrazný rast ich cien. Tento fakt podporujú aj stále dostupné hypotekárne úvery, nízke úrokové sadzby a pretrvávajúci nedostatok vhodnej ponuky bývania. Situáciu na trhu do veľkej miery ovplyvnila aj prebiehajúca pandémia. Lockdowny prežité v panelákoch sa totiž podpísali pod markantné zvýšenie záujmu o kúpu pozemkov a rodinných domov. Zaznamenali sme tiež zvýšený záujem o tzv „investičné byty„, ktoré klienti častejšie vyhľadávajú a využívajú, ako istý typ ochrany svojich úspor pred zvyšujúcou sa infláciou.

Veľké ďakujem pre maklérov, klientov i obchodných partnerov

Zodpovedný prístup a rešpekt ku zdraviu každého z nás nám v poslednej dobe nedovolil stretávať sa s obchodnými partnermi a klientmi v takej miere, akú by si zaslúžili. Preto by sme sa touto cestou chceli poďakovať všetkým Vám, našim maklérom za vynikajúce pracovné výsledky, nasadenie, lojalitu a skvele odvedenú prácu. Všetkým našim klientom, ktorí sa rozhodli zveriť nám do rúk jedno z najdôležitejších životných rozhodnutí v podobe kúpy či predaja nehnuteľnosti, ale aj našim obchodným partnerom, vďaka ktorým môžeme neustále posúvať latku našich služieb a vylepšovať každý aspekt toho, čo robíme. Je pre nás cťou a obrovským záväzkom s vami spolupracovať, pretože práve vaša spokojnosť nám umožňuje robiť prácu, ktorá nás baví a vďaka ktorej môžeme napĺňať naše poslanie. Nesmierne nás tešia pozitívne ohlasy na našu prácu a som hrdý na každého člena nášho tímu i každý zrealizovaný obchod dotiahnutý do úspešného konca. V roku 2021 sa nám podarilo uzavrieť viac ako 140 obchodných prípadov a poskytnúť cez 40 odborných stanovísk k cene nehnuteľnosti. Celková hodnota predaných nehnuteľností sa blíži k sume 9 000 000 EUR a tržby atakujú hranicu 300 000 EUR.

Naše ambície v roku 2022

Situácia okolo pandémie COVID-19 výrazne ovplyvnila aj život v našej kancelárii. Vzhľadom na dodržiavanie všetkých predpísaných opatrení sme si ešte intenzívnejšie uvedomili význam online sveta a digitalizácie procesov. V roku 2022 preto chceme pracovať najmä na riešeniach, ktoré našim klientom i maklérom uľahčia spoluprácu a ešte výraznejšie vylepšia skúsenosť s našou značkou. Rok 2022 pre nás bude aj rokom nemalých investícií do komunikácie a zlepšovania procesov, čo čiastočne súvisí aj so spustením predaja nových bytov a apartmánov unikátneho developerského projektu v Nitre. Stále nás totiž baví meniť veci k lepšiemu, napredovať a nestagnovať a to nielen po technologickej, ale aj personálnej stránke. Budúci rok chceme rozšíriť tím maklérov a poskytovať tak klientom ešte lepšie, rýchlejšie a modernejšie služby. Tak nám držte palce 🙂